Telefonisch contact

023 751 06 08 Bel nu

Maandag t/m vrijdag
Zaterdag:
Zondag:
09:00 - 21:00 uur
09:00 - 18:00 uur
10:00 - 20:00 uur

  1. Home
  2. vliegtijd-sicilie

Vliegtijd Sicilië – Hoe lang is het vliegen naar Sicilië?

Vliegtijd Sicilië

Sicilië, het grootste Italiaanse eiland met een oppervlakte van 25.709 kilometer, is gelegen in de Middellandse Zee. Het ligt ten zuiden van het Italiaanse vasteland en ten noorden van Tunesië. Het eiland is 230 kilometer lang en 170 kilometer breed. De kustlijn is ongeveer 1000 kilometer lang, dus er is genoeg plek om je handdoekje neer te leggen op een van de goudgele stranden. De vliegtijd Sicilië is ongeveer 2 uur en 45 minuten. Het eiland heeft 5 miljoen inwoners, maar jaarlijks bezoeken er zo’n 50 miljoen toeristen de vele stranden en pittoreske dorpjes. Sicilië is een populaire vakantiebestemming en dat komt mede door de nog altijd werkende vulkaan Etna. De top van de noordoostkrater (3329,6 meter) maakt van de Etna de hoogste berg van het eiland en na de Elbroes de hoogste vulkaan in Europa. Het hoogst bereikbare punt is bij de Osservatore op bijna 3000 meter, gelegen in een kaal ‘maanlandschap’, waar een indringende zwavelgeur hangt. Als je de Etna wilt beklimmen, kun je de kabelbaan nemen en bij goed weer kun je met een jeep heel hoog komen. Sicilië staat bekend om een mediterraan klimaat met mooie en droge zomers en vrij milde winters. In het voor- en najaar ligt de gemiddelde temperatuur tussen 14 en 20 graden, in de zomer ligt de temperatuur in de kustgebieden boven de 30 graden en in het binnenland kan de temperatuur zelfs oplopen tot een hete 40 graden. Het briesje dat van de Middellandse Zee afkomt, brengt de nodige verkoeling en maakt de warmte iets draaglijker. In de winter kan er sneeuw op de bergtoppen liggen en is het een stuk kouder op Sicilië.

Het eiland heeft naast de nog altijd actieve vulkaan Etna een ware schat aan historische en natuurlijke monumenten die een erfenis zijn van de rijke geschiedenis die het eiland heeft. Bijvoorbeeld Griekse tempels, Romeinse amfitheaters, Arabische moskeetorens, tempels en fascinerende steden. Het landschap wordt verder gekenmerkt door glooiende heuvels, rijk aan olijfbomen en bloeiende planten, en een bergachtig binnenland met schilderachtige dorpjes, waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. De hoofdstad Palermo is een prachtige havenstad, waar een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal zeker de moeite waard is. De verscheidenheid aan natuur op dit eiland zorgt, samen met de zonnige stranden, prachtige baaien en bijzondere steden, voor een geliefde vakantiebestemming onder Italianen vanaf het vasteland en toeristen vanuit heel Europa. Met een vliegduur Sicilië van ongeveer 2 uur en 45 minuten, is dit eiland zeker een bezoek waard.

Het vereist de nodige vlieguren om er te komen. Hoe lang de reis duurt, is afhankelijk van de vlucht: rechtstreeks of met tussenstops.

Rechtstreekse vlucht of met tussenlandingen?

Hoe lang is het vliegen naar Sicilië? De vliegtijd Sicilië is met een rechtstreekse vlucht ongeveer 2 uur en 45 minuten. In de meeste gevallen vlieg je rechtstreeks, zonder tussenlanding naar het eiland. Het kan voorkomen dat je een tussenlanding maakt op een andere luchthaven op buureiland Sardinië. Dan duurt de vlucht wel iets langer.

Bij Corendon boek je een ticket naar Sicilië altijd in combinatie met een accommodatie. De zogenoemde pakketreis. Alles is voor je geregeld, wel zo gemakkelijk. Bang dat je lang in het vliegtuig zit, hoef je niet te zijn. Met de Amsterdam-Sicilië vliegtijd van 2 uur en 45 minuten ben je er zo!

Vluchtduur Nederland – Sicilië

Als je met Corendon naar Sicilië gaat, vlieg je met Corendon Dutch Airlines of Transavia, afhankelijk van de plaats waar je verblijft. De vlucht wordt uitgevoerd met een Boeing 737-800. De vliegduur Sicilië is ongeveer 2 uur en 45 minuten en aan boord kun je tegen betaling eten en drinken kopen, het zogenaamde ‘à la carte concept’. Tegen betaling kun je ruimbagage bijboeken en je mag tot aan 7 kilo handbagage meenemen bij Corendon en 10 kilo bij Transavia. Er wordt in het hoogseizoen meerdere keren per week vanaf Nederland naar Sicilië gevlogen, vanaf verschillende nationale luchthavens, waaronder Amsterdam en Maastricht.

Luchthaven Sicilië

Luchthaven Sicilië

Als je op vakantie gaat naar Sicilië, dan kun je aanvliegen op Catania Airport, Trapani Airport of Palermo Airport.

Catania Fontanarossa Airport

, ook wel Catania International Airport of Vincenzo Bellini Airport genoemd (IATA-code: CTA), is de belangrijkste luchthaven van Sicilië. Catania Airport ligt ten zuiden van de stad. In 2007 werden de oude faciliteiten ingeruild voor een nieuwe terminal, dit heeft Catania Fontanarossa Airport een positieve impuls gegeven. Het vliegveld is prima bereikbaar vanuit de stad Catania welke op 7 kilometer afstand ligt, op ongeveer een kwartier rijden. Het is de drukste luchthaven op Sicilië en de op vijf na drukste luchthaven in Italië met ongeveer 5 miljoen passagiers per jaar.

Trapani Airport

, ook wel Trapani Birgi Airport of Vincenzo Florio Airport genoemd (IATA-code: TPS), ligt aan de westkust van Sicilië, ten zuiden van Trapani en ten noorden van Marsala. Het centrum van Trapani ligt op 18 kilometer afstand, ongeveer 30 minuten rijden. Trapani Airport is de derde luchthaven van Sicilië en verwerkt ongeveer een miljoen passagiers. De luchthaven was eerst een militair vliegveld maar doet nu meer dienst als burgerluchthaven.

Palermo Airport

, ook wel Falcone-Borsellino Airport of Punta Raisi Airport (IATA-code: PMO) genoemd, is het op een na grootste vliegveld van Sicilië. Het ligt aan de kust, ten noordwesten van de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Het vliegveld is vernoemd naar de twee bekendste rechters van het eiland en heet officieel Falcone-Borsellino Airport. De afstand naar de hoofdstad is ongeveer 33 kilometer, ongeveer 40 minuten rijden. De luchthaven verwerkt ongeveer 5 miljoen passagiers per jaar.

De weergegeven route is een voorbeeld en niet de daadwerkelijke vliegroute.

Afstand en tijdsverschil Nederland – Sicilië

Hemelsbreed is de afstand tussen Nederland en het Sicilië 1830 kilometer. Hoe lang is het vliegen naar Sicilië? Het is ongeveer 2 uur en 45 minuten vliegen maar als je een vlucht met een tussenlanding hebt geboekt, dan wijkt dit natuurlijk af.

Op Sicilië is het dezelfde tijd als in Nederland.

Deze accommodatie bewaren

Om deze accommodatie te bewaren raden we u aan om in te loggen. U kunt deze dan altijd makkelijk terugvinden in uw account.

Inloggen Bewaren zonder inloggen